Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelkruimelplaatkoek recept
Appelkruimelplaatkoek recept

Appelkruimelplaatkoek


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


De appels schillen, in schijfjes snijden en mengen met citroensap en de rozijnen. De boter, suiker,vanillesuiker en zout in een kom doen en luchtig opkloppen met een mixer, één voor één de eieren toevoegen en het zelfrijzend bakmeel in twee porties toevoegen. Dit deeg uitstrijken op een ingevette bakplaat. Dakpansgewijs de appelschijfjes en de rozijnen erover verdelen. Alle ingrediënten grof door elkaar mengen en dit over de appellaag verdelen. Plaats het gerecht in een voorverwarmde oven op 175 graden C. en bak de appelkruimelplaatkoek in 65 minuten goudbruin. Snijd de plaatkoek aan stukken en serveer ze licht met opgeklopte room of créme fraiche.

Allergenen Informatie

Voor dit appelkruimelplaatkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven