Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een bakblik (ca 32x39 cm, minimaal 2,5 cm diep) in met een beetje en bestuif met een beetje .
    Schil de , snijd ze in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees klein.
  2. Breng met het citroensap,100 ml en 75 gram aan de kook en laat het mengsel ca 3 minuten koken.
    Roer 35 gram glad met 100 ml .
  3. Voeg het maizenapapje toe aan de appelcompoten en kook ca 1 minuut verder.
  4. Laat ca 30 minuten afkoelen.
    Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  5. Smelt 250 gram op laag vuur.
  6. Meng 350 gram ,200 gram , 1 zakje een snufje en het .
  7. Voeg de gesmolten toe en kneed het geheel met de deeghaken van de mixer en vervolgens kort met de hand tot een kruimeldeeg.
  8. Strooi er 1 eetlepel overheen en schud het geheel door.
    Klop 250 gram ,200 gram , 1 zakje , de geraspte citroenschil en een snufje in 8 minuten romig.
    Roer de afgewisseld met 100 gram portiegewijs door het botermengsel.
  9. Meng 250 gram , het en het en roer het portie gewijs kort door het deeg.
    Verdeel het deeg over het bakblik.
  10. Verdeel de appelcompote eroverheen.
  11. Verkruimel het kruimeldeeg over de appelcompote.
    Bak de appelkoek ca 45 minuten in de oven.
  12. Laat de koek afkoelen.
  13. Bestuif met .

    Je kunt dit gebak heel goed in vriezen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
285 kcal
14%6840 kcal
Vetten
18 g.
26%432 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%576 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%480 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelkruimelkoek