Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-perentaart met walnoten recept
Appel-perentaart met walnoten recept

Appel-perentaart met walnoten


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter op een laag pitje en meng 125 gram suiker, 1 ei en een mespuntje zout er door. Zeef de bloem en kneed deze door het botermengsel tot een stevig deeg. Laat dit 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast. Schil de appels en de peren, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine partjes. Meng de fruitpartjes, kaneelpoeder, rozijnen, cranberry’s, de gehakte walnoten en 75 g suiker. Klop één ei los met de melk en de vinillesuiker, en meng dit door het fruitmengsel. Vet een springvorm van Ø 24 cm in. Rol ¾ van het deeg uit en bekleed hiermee de springvorm. Verdeel hierover de vulling. Bedek de bovenkant met stroken deeg en bestrijk deze met losgeklopt ei. Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in 50 minuten goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-perentaart met walnoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven