Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-marsepeintaart recept
Appel-marsepeintaart recept

Appel-marsepeintaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuis, maak schijfjes en vermeng ze met citroensap.

Rasp de marsepein grof. Beboter een springvorm.
Roer daarna de geraspte marsepein, 125 gram suiker, 125 gram boter, zout en het aroma tot een créme.
Klop dan de eieren er een voor een door.
Meng daarna de bloem met het bakpoeder en roer er doorheen.
Strijk het deeg in de vorm.
Dep vervolgens de appels droog en verdeel ze tegen elkaar aan over het deeg.
Vermeng daarna 1 tot 2 eetlepels suiker met een mespunt kaneel en strooi over de taart.
Bak de taart ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. (stand 3).
Laat de taart afkoelen en versier de taart met kaneelsuiker en poedersuiker.

Serveersuggesties

Weeg het fruit voor je het schilt. Als je teveel appels gebruikt, wordt de taart te nat waardoor het niet goed gaar wordt. Gebruikt je te weinig appels dan wordt het te droog.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-marsepeintaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven