Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel -marsepeintaart recept
Appel -marsepeintaart recept

Appel -marsepeintaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis, maak schijfjes van de appels en vermeng ze met citroensap. Beboter een bakvorm (26 cm doorsnede 3 cm hoog) of springvorm (26 cm). Rasp de marsepein grof. Roer 125 gram boter, de geraspte marsepein, 125 gram suiker, de vanillesuiker een snufje zout en het aroma tot een crème. Klop de eieren er een voor een doorheen. Meng de bloem met het bakpoeder en roer het er doorheen. Strijk het deeg in een bakvorm. Dep de appelschijven droog en verdeel ze tegen elkaar aan over het deeg. Vermeng 1-2 eetlepels suiker met een mespunt kaneel en strooi het over de taart. Bak de taart ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Laat de taart afkoelen en decoreer met kaneelsuiker en poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel -marsepeintaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven