Appel-kruimeltaart met gele room

Ingrediënten

+ -
print

Ingrediënten voor de gele room:

Ingrediënten appeltaart:

Ingrediënten kruimeldeeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze gele room:
    Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker luchtig totdat het bijna wit wordt.
  2. Kook ondertussen de .
    Voeg de gezeefde toe aan het -suikermengsel en meng dit glad.
  3. Voeg een scheutje koude toe als het mengsel niet glad wordt.
    Voeg de alroerend beetje bij beetje toe en zorg dat er geen klonten ontstaan.
    Doe het mengsel terug in de pan en breng het ca. 5-10 minuten aan de kook, blijf roeren tot een dikke vla ontstaat.
    Als het mengsel dik genoeg is laat je het afkoelen, in de tussentijd wel af en toe roeren, zodat er geen vel ontstaat.
  4. Als het mengsel voldoende afgekoeld is zet het dan in de koelkast.
    Bereidingswijze appeltaart:
    Meng de bloem met de basterdsuiker.
  5. Doe hierbij de rasp van de schil van de (alleen het gele).
  6. Voeg de helft van de in blokjes gesneden toe en kneed met koele handen tot een deeg.
    Voeg het losgeklopte en de rest van de toe en blijf kneden totdat je een bal kunt vormen.
  7. Laat het deeg een kwartiertje rusten in de koelkast
    Schil de appels en snijd ze in plakjes Voeg wat citroensap en een zakje vanillesuiker en de kaneel toe en laat de smaken in de appel rekken.
    Bereidingswijze kruimeldeeg:
    Meng de boter, suiker en de bloem totdat er een soort van broodkruimels ontstaat.
  8. Als het mengsel korrelig is voeg je de geschaafde toe, meng deze er goed doorheen.

    Vet een springvorm van 25 cm in met en bestuif deze met de .
    Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleedt de vorm ermee.
  9. Druk de randen goed aan, als er gaten ontstaan, vul deze dan op met wat deeg.
  10. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
    Breng een royale laag gele aan op het deeg.
    Leg hier de - appelplakjes bovenop en druk deze goed aan, sluit vervolgens af met het kruimeldeeg, bestrooi de hele taart ermee.
    Doe de taart 60 minuten in de oven op 175 graden.
  11. Wordt de taart in de tussentijd te donker dek hem dan af met aluminiumfolie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem, bloem, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker, suiker, basterdsuiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
577 kcal
28%5770 kcal
Vetten
38 g.
54%380 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%530 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-kruimeltaart met gele room