Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-kruimeltaart met gele room recept
Appel-kruimeltaart met gele room recept

Appel-kruimeltaart met gele room


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereidingswijze gele room:
Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker luchtig totdat het bijna wit wordt. Kook ondertussen de melk.
Voeg de gezeefde bloem toe aan het ei-suikermengsel en meng dit glad. Voeg een scheutje koude melk toe als het mengsel niet glad wordt.
Voeg de melk alroerend beetje bij beetje toe en zorg dat er geen klonten ontstaan.
Doe het mengsel terug in de pan en breng het ca. 7.5 minuten aan de kook, blijf roeren tot een dikke vla ontstaat.
Als het mengsel dik genoeg is laat je het afkoelen, in de tussentijd wel af en toe roeren, zodat er geen vel ontstaat. Als het mengsel voldoende afgekoeld is zet het dan in de koelkast.
Bereidingswijze appeltaart:
Meng de bloem met de basterdsuiker. Doe hierbij de rasp van de schil van de citroen (alleen het gele). Voeg de helft van de in blokjes gesneden boter toe en kneed met koele handen tot een deeg.
Voeg het losgeklopte ei en de rest van de boter toe en blijf kneden totdat je een bal kunt vormen. Laat het deeg een kwartiertje rusten in de koelkast
Schil de appels en snijd ze in plakjes Voeg wat citroensap en een zakje vanillesuiker en de kaneel toe en laat de smaken in de appel rekken.
Bereidingswijze kruimeldeeg:
Meng de boter, suiker en de bloem totdat er een soort van broodkruimels ontstaat. Als het mengsel korrelig is voeg je de geschaafde amandelen toe, meng deze er goed doorheen.

Vet een springvorm van 25 cm in met boter en bestuif deze met de bloem.
Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleedt de vorm ermee. Druk de randen goed aan, als er gaten ontstaan, vul deze dan op met wat deeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Breng een royale laag gele room aan op het deeg.
Leg hier de suiker-kaneel appelplakjes bovenop en druk deze goed aan, sluit vervolgens af met het kruimeldeeg, bestrooi de hele taart ermee.
Doe de taart 60 minuten in de oven op 175 graden. Wordt de taart in de tussentijd te donker dek hem dan af met aluminiumfolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-kruimeltaart met gele room recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven