Appel-chocoladetaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Beboter de springvorm (26 cm doorsnede ca. 7 cm hoog en bestuif hem met .
  2. Hak de noten grof.
  3. Leg een 1/2 appel koud weg.
  4. Schil de rest van de , deel ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de in blokjes.
  5. Druppel er 3 eetlepels overheen.
  6. Snijd 250 gram in blokjes, Haal van 300 gram chocolade met een dunschiller ca. 2 eetepels chocolade krullen.
  7. Hak de rest van de chocolade in grove stukken en laat hem au bain marie met de smelten.
  8. Laat even afkoelen.
  9. Splits de .
  10. Klop het eiwit stijf met een snufje .
  11. Klop de eidooier met de suiker ca. 5 minuten tot een crème.
  12. Klop de vloeibare choclade er in een dunne straal doorheen.
  13. Zeef er 175 gram en overheen en roer het er doorheen.
  14. Spatel er eerst het geklopte eiwit, dan de noten en tot slot de appelstukjes doorheen.
  15. Strijk het mengsel in de vorm.
  16. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden C., dek hem evt.
  17. af na 45 minuten.
  18. Laat de taart afkoelen.
  19. Hak de overige 300 gram chocolade en smelt hem au bain marie met het kokosvet.
  20. Was de rest van de , snijd ze doormidden,haal het klokhuis eruit en snijd de in partjes.
  21. Druppel er 2 eetlepels overheen.
  22. Dep de droog en doop de helft van elk partje in de couverture.
  23. Laat ze op de bakplaat even drogen.
  24. Strijk met een theelepel wat couverture in strepen over de chocoladekant van de appelpartjes.
  25. Laat ze drogen.
  26. Maak de rest van de chocolade nogmaals warm en strijk hem over de taart.
  27. Versier de chocoladetaart met chocoappels en chocoladekrullen.
  28. Laat de taart drogen.
  29. Snijd in 16 stukken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appel-chocoladetaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het recept is onduidelijk. Eerst staat er; Leg een 1/2 appel koud weg. Schil de rest van de appels, deel ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Later in de tekst (nadat... Lees reactie
Yv 22 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1522 kcal
76%6088 kcal
Vetten
121 g.
173%484 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
134 g.
51%536 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-chocoladetaart