Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  2. Schil de , halveer ze en verwijder de klokhuizen.
    Breng 750 ml water met het citroensap en de aan de kook.
    Kook de ca 12 minuten op middelhoog vuur.
  3. Neem ze uit de pan met een schuimspaan, laat ze uitlekken en ca 15 minuten afkoelen.
    Neem het deeg uit de koelkast, laat ca 10 minuten rusten.
  4. Rol het uit en halveer met bakpapier in de lengte met een schaar.
  5. Knip elke helft dwars in 3 stukken.
    Leg de deegplakjes met het bakpapier naar beneden in 6 ronde ovenvaste vormpjes (ca 10,5 cm doorsnede)en druk het deeg zachtjes in de vormpjes.
  6. Leg in elk vormpje 1 appelhelft met de bolle kant naar boven.
    Kluts het eigeel met 3 eetlepels water en bestrijk de deegranden hiermee.
  7. Bak de taartjes ca 15 minuten in de oven.
    Strijk de jam door een zeef en roer de erdoor.
    Verhoog de temperatuur van de oven tot 225 graden, haal de taartjes uit de oven, bestrijk de met jam en bestrooi ze met bruine , bak dan minuten verder.
    Laat ze in de vormpjes 10 minuten afkoelen, neem ze uit de vormpjes, serveer warm of koud.

    Lekker met slagroom of crème fraiche.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
105 kcal
5%630 kcal
Vetten
1 g.
1%6 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%54 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-calvadoshapjes