Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-boterkoek recept
Appel-boterkoek recept

Appel-boterkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil voor de vulling de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in partjes.
Roer de helft van het custardpoeder, 2 eetlepels suiker en 5 eetlepels van het appelsap door elkaar. Breng het overige sap met de appels afgedekt aan de kook. Kook ca. 5 minuten op laag vuur. Roer het custard- suikermengsel erdoorheen en laat 1 minuut zachtjes koken.
Laat afkoelen.
Meng het overige custardpoeder met 1 eetlepel suiker. Roer er 5 eetlepels melk doorheen. Breng 150 ml melk aan de kook, roer het custard-suikermengsel erdoorheen en kook al roerend ca. 1 minuut op laag vuur. Vul een kom met de pudding en roer de crème fraîche erdoorheen, dek de pudding gelijk af met vershoudfolie en laat afkoelen.
Doe voor het deeg 450 gram bloem in een kom, verwarm 200 ml melk, verbrokkel de gist erin en los hem op. Voeg de gistmelk, 3 eetlepels suiker, 100 gram boter in stukjes, het ei en een snufje zout toe aan de bloem. Kneed met de deeghaken van een handmixer tot een glad deeg.
Laat afgedekt 4 5 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
Kneed het deeg nogmaals goed door. Rol de helft van het deeg op een met bloem bestoven werkblad rond (ca. 32 cm doorsnede) uit. Vet de springvorm (30 cm doorsnede) in met wat boter.
Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg, duw bij de rand een beetje omhoog. Verdeel de vulling eroverheen.
Rol het overige deeg op dezelfde wijze uit, leg op vulling en druk de randen uit. Laat ca. 1 5 minuten rusten.
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Roer de pudding glad. Maak in het deegdeksel dicht naast elkaar deukjes. Verdeel 100 gram boter in stukjes en de pudding in de holtes. Bestrooi met het amandelschaafsel en 75 gram suiker.
Bak 30-3 5 minuten op de onderste richel van de oven. Laat afkoelen.

Serveersuggesties

Lekker met slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-boterkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven