Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Appel-boterkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat 75 gram boter op lage tempratuur smelten (niet koken).
Meng 500 gram bloem,75 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout.
Verwarm de melk lauwwarm. Roer de gist door de melk. Roer het gistmengsel, de vloeibare boter en het ei door de bloem.
Kneed het deeg met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg. Laat afgedekt nog 45 minuten rijzen op een warme plek.
Vet een bakblik (ca 32 x 39 cm en ca. 3,5 cm diep) in met een beetje boter.
Kneed het gistdeeg nog 1 keer goed door. Bestrooi het deeg met een beetje bloem en rol het deeg uit, zodat het in het bakblik past. Druk het bij de randen dan omhoog. Laat afgedekt rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Snijd 125 gram boter in kleine stukjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in grove blokjes.
Maak met een eetlepel grote kuiltjes in het deeg. Doe er de boter en de appelblokjes in. Bestrooi met 100 gram suiker en bak de koek ca. 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-boterkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven