Ingrediënten

+ -
print

Voor de gemberroom:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd 75 gram in kleine blokje.
  2. Roer ze met 150 gram , , de helft van de en een snufje zout met de keukenmachine of mixer fijn.
    Voeg daarna al draaiend de en 1 eetlepel koud water toe zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
  3. Kneed het deeg op het werkblad tot een bal. (als het deeg te droog is iets water bijvoegen).
    Pak het in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
    Smelt de rest van de op laag vuur.
  4. Maal de met 75 gram , de rest van de en 1 ei fijn in de keukenmachine (of mixer).
    Voeg de al roerend of draaiend toe en houd dit mengsel apart.
    Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  5. Snijd de appels in blokjes van ca. 1 cm.
  6. Klop de overige 3 los en voeg de rest van de toe.
  7. Meng de en het erdoor.
    Voeg daarna de toe en schep de appelblokjes erdoor.
    Verwarm de oven voor op 165 graden celsius en vet de ovenschaal in.
  8. Bestuif het werkblad met en rol het deeg uit tot een dunne plak.
  9. Bekleed de ovenschaal met het deeg.
  10. Snijd deeg dat teveel is af, maar zorg ervoor dat er geen gaten in het deeg zitten.
  11. Smeer het amandelmengsel over het deeg uit zodat de hele bodem met een laagje bedekt is.
    Schep het appel-eimengsel in de schaal en bak de taart in ca. 80 minuten goudbruin en gaar.
    Neem de schaal uit de oven, laat afkoelen en snijd de taart in vierkante stukken.
  12. Serveer met de gemberroom.
    Gemberroom:
    Klop de slagroom stijf, hak de gemberbolletjes zo fijn mogelijk.
  13. Meng de gember + siroop met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
396 kcal
19%3168 kcal
Vetten
22 g.
32%176 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%408 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-amandeltaart