Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amarettokoekje recept
Amarettokoekje recept

Amarettokoekje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Scheid het eiwit van de dooiers en klop het eiwit goed op. Maal de amandelen en de suiker in de blender fijn en doe het poeder in een grote kom. Voeg dan beetje bij beetje het opgeklopte eiwit toe en schep alles goed door elkaar tot een gladde massa.

Bedek een ovenplaat met ovenfolie. Maak je handen nat onder stromend water en maak van het deeg balletjes (van ongeveer 3 cm) die je op een afstand van 3 cm van elkaar op de ovenplaat legt. Als versiering kun je op elk koekje nog een hele amandel leggen.

Bak de amarettokoekjes op ovenstand 180 graden C. goudbruin. De baktijd is ongeveer 10 minuten maar zal afhangen van de grootte van de koekjes. Houd de koekjes dus goed in de gaten en haal ze uit de oven als ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Allergenen Informatie

Voor dit amarettokoekje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven