Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amandelkoek recept
Amandelkoek recept

Amandelkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 200 graden C. Meng de beker (1/4 liter) slagroom met 1 beker suiker, 2 bekers bloem, 1 pakje bakpoeder en 3 eieren. Smeer uit op een ingevette bakplaat en zet 15 minuten in het midden van de oven. Smelt intussen de roomboter zachtjes en voeg 1 beker suiker toe en de 2 pakjes amandelen. Roer goed door, 3 eetlepels melk erbij en weer doorroeren. Haal na 15 minuten de warme koek uit de oven en verdeel het amandelmengsel gelijkmatig over de koek. Zet de bakplaat weer 15 minuten terug in de oven. Snijd de koek daarna (nog warm) in blokken en laat ze op een rooster afkoelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit amandelkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven