Advocaat-chocoladetaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden.
  2. Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier.
    Splits de .
  3. Klop het eiwit stijf met 2 eetlepels water en een snufje en klop er geleidelijk de en 1 zakje doorheen.
    Zeef de ,de en het bakpoeder over het eimengsel en spatel het erdoorheen.
  4. Strijk het beslag in de springvorm.
  5. Bak 20-25 minuten in de oven.
  6. Laat afkoelen.
    Snijd de taart horizontaal door.
  7. Sluit de ring om de onderste bodem.
    Week 4 blaadjes in koud water.
  8. Klop 400 ml stijf en klop er geleidelijk 50 gram en 1 zakje doorheen
    Verwarm 50 ml Knijp de uit en los ze op in de .
  9. Roer er 2 eetlepels geklopte doorheen en lop het advocaatmengsel door de overige geklopte .
  10. Strijk het mengsel over de onderste taartbodem.
  11. Leg de bovenste taartbodem erboven op en zet ca 2 uur in de koelkasr.
    Klop 250 ml stijf bestrijk de taart rondom met 1/3 van de .
  12. Doe de helft van de overige in en spuitzak met kleine spuitmond en spuit daarmee een toefjesrand op de taart.
    Week 2 blaadjes in koud water.
  13. Verwarm 150 ml .
  14. Knijp de uit en los ze op in de warme .
  15. Laat ca 5 minuten afkoelen en verdeel het mengsel over de taart.
    Hak de chocolade grof en doe hem in een diepvrieszakje, leg hem in heet water zodat de chocolade smelt.
    Snijd een zeer klein hoekje van het zakje en versier de advocaatlaag met de chocolade.
  16. Zet 2 uur in de koelkast.
    Verwijder de taartring.
  17. Bestrijk de taartrand met de overige en druk de er tegen aan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • advocaat kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
145 kcal
7%2320 kcal
Vetten
3 g.
5%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
13%176 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Advocaat-chocoladetaart