Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de in een roestvrijstalen pannetje en overgiet ze met kokend water totdat ze net onderstaan.
    Laat ze een uur weken en gooi dan het water weg.
  2. Halveer alle op het scheidingsvlak en doe ze weer in het pannetje.
  3. Pers twee grote uit en meet 160 milliliter af.
    Maak een mengsel van , en vanille.
  4. Giet dit over de .
  5. Roer door en breng het aan de kook.
    Zet het "vuur" laag en laat de minstens een uur zachtjes trekken met het deksel op de pan.
  6. Laat de pan afkoelen op restwarmte en laat de pan minstens een uur (mijn voorkeur is een nacht) staan.
  7. Zeef het sap af en zet het apart.
  8. Als je sap tekort komt, vul dan aan met water.
  9. Teveel sap kun je in abrikozenjam verwerken!
    Kneed een soepel deeg van:
  10. de broodmix, de en het abrikozensap.
  11. Laat dit deeg gedurende een kwartier, afgedekt met folie, op een warme plaats rijzen.
  12. Vet de vlaaivorm in met en bekleed de bodem met bakpapier.
  13. Leg 1/3 deel van het deeg even apart en rol de rest uit tot een dunne lap.
  14. Leg de bakvorm op de deeglap en snijd de vorm uit de lap.
    Leg de deeglap op de bodem van de bakvorm.
  15. Het restdeeg weer kneden en uitrollen tot een ronde slang met een diameter van een halve cm.
  16. Rol de slang dun uit en maak een deegstrip met een breedte van 2 cm.
  17. Bekleed hiermee de opstaande rand van de vorm.
  18. Druk de rand goed vast aan de bodem.
  19. Rol het overgebleven deeg uit tot een dunne plak en snijd, met een kartelroller, strips af met een breedte van 1,5 cm.
  20. Hak m.b.v.
  21. een hakmes en een snijplank de tot een grove pulp en verdeel de pulp over de vlaaibodem.
  22. Dek de af door de kartelstrips kruiselings over de te leggen.
    Druk de strips goed aan en zorg er voor dat de rand niet boven de strips uitsteekt.
  23. De strips tenslotte bestrijken met eigeel.
  24. Verwarm nu de oven voor tot 180 graden Celcius.
  25. Het deeg kan dan nog even narijzen.
    Zet de vorm op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 30 minuten de vlaai goudbruin.
  26. Laat de vlaai even afkoelen, daarna is het baksel gemakkelijk te lossen.
  27. Serveren in 8 punten, op mooie gebaksschoteltjes, voorzien van een flinke dot ongezoete .
  28. Bon appetit mes amis!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Abrikozenvlaai

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Abrikozenvlaai
VariatieAantalGang
Limburgse abrikozenvlaai1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
141 kcal
7%1128 kcal
Vetten
7 g.
10%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abrikozenvlaai