Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Abrikozentaartjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. Oven voorverwarmen op 225 graden.
2. In 10 holtes van ingevette muffinvorm plakjes bladerdeeg drukken, deeg goed tegen de wand drukken en overtollig deeg langs de bovenrand wegsnijden.
3. Rest van het deeg even doorkneden en op een met bloem bestoven werkblad uitrollen tot een dunne lap.
4. Hiermee de resterende 2 holtes van muffinvorm bekleden.
5. In een kom de mascarpone losroeren met eidooier, custardpoeder en vanillesuiker.
6. Mengsel in taartvormpjes scheppen.
7. Abrikozen droogdeppen met keukenpapier en in elke muffinholte abrikoos met bolle kant naar boven leggen.
8. In het midden van de oven taartjes in 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
9. In de vorm 5 minuten laten afkoelen.
10. De taartjes voorzichtig uit de vorm nemen en op een taartrooster verder laten afkoelen.

EET SMAKELIJK!

Allergenen Informatie

Voor dit abrikozentaartjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven