Abrikozenroomgebakjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Breng 100 mililiter met de vanillesuker en het puddingpoeder.
  2. Breng de en de rest van de aan de kook.
  3. Haal even de pan van het vuur en roer het aangemaakte puddingpoeder door de , breng vervolgens het geheel weer aan de kook.
  4. Klop het eigeel in een kom met een beetje hete puding, roer het eimengsel door de rest van de pudding, Dek de pudding af met folie en laat afkoelen.
  5. Laat de plakjes naast elkaar in ca. 10 minuten ontdooien.
  6. Beboter een muffinblik (voor 12 stuks).
  7. Leg de plakjes op elkaar en rol het deeg op een met bestoven werkvlak dun uit.
  8. Steek cirkels met een doorsnede van 11 cm uit het deeg.
  9. Beleg de holtes met het deeg en druk het een beetje aan.
  10. Was de , dep ze droog, halveer ze en verwijder de pit.
  11. Verdeel de pudding over de holtes van het bakblik.
  12. Leg er op elk 2 abrikozenhelften.
  13. Bak de taartjes ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden C.
  14. Laat de gebakjes kort afkoelen, haal ze uit het muffinblik en laat ze volledig afkoelen.
  15. Bestuif ze met (het lekkerste om te eten zijn ze als ze direct uit de oven komen).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, slagroom, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1368 kcal
68%1368 kcal
Vetten
78 g.
112%78 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
99 g.
38%99 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%7 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abrikozenroomgebakjes