Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozenkruimelkoek voor buffet recept
Abrikozenkruimelkoek voor buffet recept

Abrikozenkruimelkoek voor buffet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een bakplaat (ca. 35 x 40 cm in. Laat de abrikozen uitlekken. Smelt 500 gram boter op laag vuur (niet bruin laten worden) en laat de boter afkoelen. Meng 750 gram bloem, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout in een kom. Giet er de vloeibare lauwwarme boter geleidelijk bij. Kneed het geheel met behulp van de deeghaken van de mixer tot een kruimeldeeg. Verdeel ruim de helft van het kruimeldeeg als bodem op de bakplaat en druk stevig aan. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snijd de abrikozen in stukjes. Strijk de jam over de kruimelbodem, Verdeel de abrikozen erover. Verdeel 1 eetlepel bloem over de rest van het kruimeldeeg en schud het een beetje om. Strooi het kruimeldeeg over de abrikozen en wrijf de kruimels daarbij fijn met de vingers. Bak de koek ca. 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op de bakplaat.

Serveersuggesties

Lekker met slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abrikozenkruimelkoek voor buffet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven