Abrikozenijstaart

Ingrediënten

+ -
print

Eventueel voor de versiering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Deegroller
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Was de , halveer ze, verwijder de pit en snijd ze in stukjes.
  2. Hak de chocolade, verbrokkel de schuimkoekjes, doe cantuccini in een diepvrieszakje, sluit het zakje en verbrokkel de koekjes met een deegroller.
  3. Klop de stijf, roer de , de en de glad.
  4. Spatel de in 2 porties door de cantuccini, de schuimkoekjes, de en de chocolade op 1 eetlepel na door de .
  5. Spoel een tulbandvorm (22 cm doorsnede en 2,5 liter inhoud) met koud water om.
  6. Vul hem met het mascarponemengsel en druk licht aan.
  7. Klop daarbij de vorm licht op het aanrecht, zodat er geen luchtbellen in het mengsel blijven zitten.
  8. Dek de vorm af met vershoudfolie en zet minimaal 24 uur in de diepvries, Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  9. Doop de vorm ca. 20 minuten voor het serveren tot net onder de rand kort in heet water.
  10. Stort de ijstaart uit de vorm, versier met , schuimkoekjes, , de rest van de chocolade en de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • aardbeien, poedersuiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelschaafsel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
126 kcal
6%2520 kcal
Vetten
9 g.
13%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abrikozenijstaart