Abrikozen- kwarktaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Handmixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm in (26 cm doorsnede en ca. 8 cm hoog) en bestuif hem met ,
    Meng 200 gram , het , 50 gram , de en een snuf .
  2. Voeg 1 , de in stukjes en 1-2 eetlepels koud water toe.
    Kneed het geheel eerst met de handmixer en daarna kort met de hand tot een glad deeg.
    Rol 2/3 van het deeg op een beetje rond (ca. 26 cm doorsnede) uit en leg het op de bodem van de springvorm.
  3. Vorm van het overige deeg 2 rollen (à ca. 40 cm lang).
  4. leg de rollen aan de binnenkant tegen de vormrand aan en druk ze aan de rand 2 cm omhoog.
  5. Prik het deeg meerdere malen in met een vork.
  6. Zet de bodem ca. 30 minuten in de koelkast.
    Verwarm de oven voor tot 175 graden.
  7. Laat de uitlekken.
    Meng de met 150 gram en 5 .
  8. Roer het kookpuddingpoeder erdoorheen.
  9. Schep het mengsel in de vorm en verdeel de eroverheen.
    Bak de taart 1 uur en 15-30 minuten in de oven.
    Laat de taart dan in de uitgeschakelde oven ca. 10 minuten afkoelen.
  10. Neem de taart uit de oven en laat hem inde springvorm verder afkoelen
    Verwarm de jam en strijk hem door een zeef.
  11. Bestuif de taartrand aan de bovenkant met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
210 kcal
10%3360 kcal
Vetten
7 g.
10%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
14%192 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abrikozen- kwarktaart