Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozen-kruimelkoek recept
Abrikozen-kruimelkoek recept

Abrikozen-kruimelkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een bakblik (ca. 3 2x 39 cm, ca 3,5 cm diep in en bestrooi met wat bloem.
Doe 600 gram bloem, de amandelen, de suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, 325 gram boter in stukjes en het ei in een mengkom. Kneed alles eerst met de deeghaken van de mixer en vervolgens kort met een koele hand tot een kruimeldeeg. Verdeel 3/4 van het deeg over het bakblik en en druk het als bodem aan. Druk het deeg langs de rand ca. 2 cm omhoog.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Bestrijk de bodem dun met de jam.
Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten, Verdeel de abrikozen over de jam.
Verkruimel het overige kruimeldeeg tussen de vingers en verdeel het over de abrikozen.
Bak de abrikozenkoek ca. 50 minuten onder in de oven.
Laat afkoelen. Bestrooi kort voor het serveren met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abrikozen-kruimelkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven