Abrikozen-kruimelkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een bakblik (ca. 3 2x 39 cm, ca 3,5 cm diep in en bestrooi met wat .
    Doe 600 gram , de , de , de , een snufje zout, 325 gram in stukjes en het in een mengkom.
  2. Kneed alles eerst met de deeghaken van de mixer en vervolgens kort met een koele hand tot een kruimeldeeg.
  3. Verdeel 3/4 van het deeg over het bakblik en en druk het als bodem aan.
  4. Druk het deeg langs de rand ca. 2 cm omhoog.
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  5. Bestrijk de bodem dun met de jam.
    Was de , halveer ze en verwijder de pitten, Verdeel de over de jam.
    Verkruimel het overige kruimeldeeg tussen de vingers en verdeel het over de .
    Bak de abrikozenkoek ca. 50 minuten onder in de oven.
    Laat afkoelen.
  6. Bestrooi kort voor het serveren met .
25
25
25

Variaties op Abrikozen-kruimelkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Abrikozen-kruimelkoek
VariatieAantalGang
Abrikozen-kruimelkoekjes1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
242 kcal
12%5808 kcal
Vetten
13 g.
19%312 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%624 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
13%264 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abrikozen-kruimelkoek