Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozen- kruimelcheesecake recept
Abrikozen- kruimelcheesecake recept

Abrikozen- kruimelcheesecake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt voor het kruimeldeeg 200 gram boter.
Meng 350 gram bloem, 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker in een kom.
Voeg 1 ei toe aan de boter. Kneed het bloemmengsel en het botermengsel met de deeghaken van een handmixer tot een kruimeldeeg.
Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in met boter en verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem, druk aan en zet in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop voor de vulling de roomkaas, de crème fraîche, 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker met de handmixer glad. Roer er, 1 voor 1, 4 eieren door.
Verdeel het roommengsel over de deegbodem in de springvorm. Bak ca. 40 minuten onder in de oven.
Roer de abrikozenjam door. Neem de taart uit de oven en verdeel de abrikozenjam eroverheen. Verdeel het overige kruimeldeeg er losjes overheen.
Bak op gelijke temperatuur ca. 30 minuten verder.
Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.

Serveersuggesties

Lekker met slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abrikozen- kruimelcheesecake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven