Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeientaart recept
Aardbeientaart recept

Aardbeientaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de bloem in een kom en snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes. Meng bloem, zout, suiker en boter 20 seconden in een keukenmachine tot er fijne kruimels ontstaan. Schenk de losgeklopte eierdooiers erbij en laat de motor kort draaien tot er een deeg ontstaat. Vorm er met je handen een bal van (kort bewerken). Leg het deeg 1.5 uur in de koelkast, dek af met plastic folie. Taartbodem: Verwarm de oven op 190°C. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bekleed de bodem met aluminiumfolie of bakpapier en leg er droge bonen of erwten op ter verzwaring. Bak de bodem ongeveer 15 minuten tot de rand stevig en droog is. Verwijder folie en bonen en bak de bodem nog 6 minuten. Banketbakkersroom zelf maken: Roer de eierdooiers met de suiker en vanille suiker 2 minuten. Meng de bloem erdoor en verdun dit met wat koude melk. Breng de rest van de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 20 minuten. trekken. Voeg de melk toe aan het eimengsel, goed roeren. Breng weer aan de kook en 4 minuten laten doorkoken of minder als het snel stevig wordt. Laat de room afkoelen. Vul de bodem met het blikje vlaaivulling. Verdeel daarover de afgekoelde room en daarover de gewassen en gehalveerde aardbeien.

Serveersuggesties

Voor een slankere versie kun je ook de vlaaivulling weg laten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardbeientaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven