Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeien-yoghurttaart zonder bakken recept
Aardbeien-yoghurttaart zonder bakken recept

Aardbeien-yoghurttaart zonder bakken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een springvorm (18 cm doorsnede)in met olie.
Rooster de amandelen in een droge pan. Neem uit de pan en laat afkoelen. Hak de amandelen grof. Smelt de boter. Doe de beschuiten in een diepvrieszak en sluit hem af. Verkruimel de beschuit met een deegroller. Meng de beschuit met de boter en de amandelen. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet 30 minuten in de koelkast.
Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Roer 100 m crème fraîche, 100 ml yoghurt en 2 eetlepels suiker door elkaar. Knijp de gelatine goed uit en los hem in laag vuur al roerend op. Roer 3 eetlepels van het yoghurtmengsel erdoorheen. Roer het gelatine-yoghurtmengsel door het overige yoghurtmengsel. KLop 150 ml slagroom stijf en spatel hem door het yoghurtmengsel. Verdeel het mengsel over de taartbodem en zet circa 30 minuten in de koelkast.
Week 3 blaadjes gelatine. Maak de aardbeien schoon. Pureer 125 gram aardbeien met 2 eetlepels suiker. Roer 100 gram crème fraîche, 50 ml yoghurt en de aardbeienpuree erdoorheen. Knijp de gelatine uit en los hem al roerend op laag vuur op. Roer 3 eetlepels van de aardbeiencrème erdoorheen. Roer het gelatinemengsel door de overige aardbeiencrème. Klop 100 ml slagroom stijf en spatel hem door de crème. Verdeel de crème over de taart en zet de taart 1 uur in de koelkast.
Week 2 blaadjes gelatine. Pureer 150 gram aardbeien met 1 eetlepel suiker. Knijp de gelatine uit en los hem al roerend op laag vuur op, roer de aardbeienpuree geleidelijk door de gelatine en verdeel het mengsel over de taart. Druk de overige aardbeien voorzichtig in de aardbeienlaag. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Neem de taart voor het opdienen uit de vorm en bestrooi met de poedersuiker.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardbeien-yoghurttaart zonder bakken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven