Aardbeien-yoghurttaart  zonder bakken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Deegroller
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (18 cm doorsnede)in met .
    Rooster de in een droge pan.
  2. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  3. Hak de grof.
  4. Smelt de .
  5. Doe de beschuiten in een diepvrieszak en sluit hem af.
  6. Verkruimel de met een deegroller.
  7. Meng de met de en de .
  8. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  9. Zet 30 minuten in de koelkast.
    Week 3 blaadjes in koud water.
  10. Roer 100 m crème fraîche, 100 ml en 2 eetlepels door elkaar.
  11. Knijp de goed uit en los hem in laag vuur al roerend op.
  12. Roer 3 eetlepels van het yoghurtmengsel erdoorheen.
  13. Roer het -yoghurtmengsel door het overige yoghurtmengsel.
  14. KLop 150 ml stijf en spatel hem door het yoghurtmengsel.
  15. Verdeel het mengsel over de taartbodem en zet circa 30 minuten in de koelkast.
    Week 3 blaadjes .
  16. Maak de schoon.
  17. Pureer 125 gram met 2 eetlepels .
  18. Roer 100 gram crème fraîche, 50 ml en de aardbeienpuree erdoorheen.
  19. Knijp de uit en los hem al roerend op laag vuur op.
  20. Roer 3 eetlepels van de aardbeiencrème erdoorheen.
  21. Roer het gelatinemengsel door de overige aardbeiencrème.
  22. Klop 100 ml stijf en spatel hem door de crème.
  23. Verdeel de crème over de taart en zet de taart 1 uur in de koelkast.
    Week 2 blaadjes .
  24. Pureer 150 gram met 1 eetlepel .
  25. Knijp de uit en los hem al roerend op laag vuur op, roer de aardbeienpuree geleidelijk door de en verdeel het mengsel over de taart.
  26. Druk de overige voorzichtig in de aardbeienlaag.
  27. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  28. Neem de taart voor het opdienen uit de vorm en bestrooi met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • beschuit is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • beschuit, suiker, aardbeien, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in beschuit
  • boter, beschuit, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, yoghurt, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • beschuit kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, yoghurt, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en beschuit
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
615 kcal
30%4920 kcal
Vetten
13 g.
19%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeien-yoghurttaart  zonder bakken