Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeien-yoghurttaart recept
Aardbeien-yoghurttaart recept

Aardbeien-yoghurttaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


De gelatine in ruim water laten weken. De aardbeien schoonmaken. Een springvorm met een beetje margarine invetten. De oven voorverwarmen op 200 graden C. Bloem, zout, ei, 100 gram suiker en de margarine (in kleine vlokjes) in een schaal doen en langzaam mengen, zodat een kruimig geheel ontstaat. Dit mengsel tot een glad deeg kneden, over de bodem van de springvorm verdelen en wat aandrukken. Hier en daar wat gaatjes erin prikken met een vork. De vorm 15 minuten in de oven zetten en de bodem goudgeel laten worden. Na het bakken de vorm direct openen en de bodem af laten koelen. De aardbeien door een zeef wrijven of in een elektrische mengbeker tot moes draaien. Een paar mooie vruchten achterhouden voor de garnering. De aardbeienmoes mengen met de yoghurt, de resterende suiker en de vanillesuiker. De geweekte gelatine uitknijpen en in een pannetje op een laag vuur oplossen in 3 eetlepels water. (Niet laten koken). De gelatineoplossing wat af laten kolen en aan het yoghurtmengsel roeren. Doe de rand van de springvorm weer om de bodem en giet het mengsel er in. Een twee uur op laten stijven in de koelkast. Daarna met de slagroom en de achter gehouden vruchten garneren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardbeien-yoghurttaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Aardbeien-yoghurttaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 2 recensies

  • Gebruik je geen bakpoeder in je beslag? En bak je de schelp zonder steunvulling? Het lijkt me dat de rand dan inzakt en niet mooi glad is. Dat gebeut nameljk als het niet tegengehouden wordt door de s... Lees reactie
    Maria59 gaf dit recept op 28 oktober 2012 3 uit 5 sterren
  • Martien. Ik wilde het recept vandaag klaar maken, maar ik ben niet zo ver gekomen. In het overzicht staat niet, hoeveel suiker ik nodig heb. In het recept staat namelijk 100 gram voor het deeg en de r... Lees reactie
    Engeltje gaf dit recept op 1 januari 2008 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven