Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardbeien-kwarktaart recept
Aardbeien-kwarktaart recept

Aardbeien-kwarktaart


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Laat de gelatine in een kom met koud water 5 minuten weken. Verkruimel de biscuits met de deegroller en doe het in een kom. Laat de boter in een pannetje smelten. Meng de gesmolten boter met 2 eetlepels water door de koekkruimels. Vet de springvorm met een doorsnede van 24 cm in. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een springvorm en druk het goed aan. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de 300 gram aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm het zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los het van het vuur af op in het sinaasappelsap. Laat het mengsel even afkoelen. Roer in een kom de kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en roer het luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de kwaktaart in 3 uur in de ijskast opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik ze op de taart. Verwarm in een pannetje de jam met 1 eetlepel water. Strijk het jammengsel over de aardbeien en taart.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardbeien-kwarktaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Aardbeien-kwarktaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • Heerlijke kwarktaart. Niet te zoet, goed van smaak. Had een Franse aardbeienjam gebruikt van goede kwaliteit. Zeer enthousiaste reacties gekregen op de taart. Heb de bodem iets smaakvoller gemaakt doo... Lees reactie
    Dianne gaf dit recept op 1 maart 2015 5 uit 5 sterren
  • De taart lijkt mij heel lekker, maar voor de eerste keer is het denk ik beter om een dokter Oetker pak te gebruiken, dat is een standje makkelijker.
    Anoniem gaf dit recept op 6 juli 2014 5 uit 5 sterren
  • Het is super goed gelukt was heel erg leuk om te maken. En hij is heel erg lekker.
    Thomas Commandeur gaf dit recept op 17 juni 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik heb hem gisteravond gemaakt en vandaag geproeft. Het is een heerlijke kwark geworden, alleen mijn bodem valt uit elkaar dat vind ik erg jammer. Ik heb gewoon het recept gevolgt dus weet niet wat e... Lees reactie
    Appellemoezz gaf dit recept op 28 oktober 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven