Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappeltaart met chocolade recept
Aardappeltaart met chocolade recept

Aardappeltaart met chocolade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 175 graden.
Alle ingrediënten (behalve de warme aardappelpuree en de chocolade) in een grote kom doen en crèmig roeren. Nu doe je de warme aardappelpuree door het mengsel en mengt nog eens goed door. (Ik kneed alles goed door met een wegwerphandschoen aan). Nu stort je het mengsel in een ingevet of met bakpapier bekleed bakblik (ronde bakvorm van ongeveer 24 cm. ), en zet in de oven voor ongeveer 60 minuten. Af en toe kijken en met satéprikker prikken of de taart gaar is.
Als de taart gaar en afgekoeld is kun je de chocolade smelten en verdelen op de taart. Beter is als de taart nog in het bakblik zit wanneer je de gesmolten chocolade erover verdeelt. Je kunt ook nog stukjes noot verdelen op de warme chocolade of je bestrooit de taart met poedersuiker als je niet van chocolade houdt.

Serveersuggesties

Zorg dat de aardappelpuree geen klontjes bevat en een paar druppels amandelaroma zijn voldoende! Een heel bijzondere lekkere goedkope taart die ook nog eens goed vult.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappeltaart met chocolade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven