Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
20 appel enveloppen recept
20 appel enveloppen recept

20 appel enveloppen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels en snijd ze in heel kleine blokjes. Doe de appelblokjes in de mengkom en meng de rozijntjes er doorheen. Voeg eventueel wat druppels citroensap toe om verkleuren te voorkomen. Meng de kaneel, paneermeel en de suiker er doorheen. Leg de plakjes bladerdeeg op het werkvlak en leg op elk plakje een schep van het appelmengsel. Maak de randen een klein beetje nat met een kwastje. Vouw ze als een driehoek dicht en druk de randen met een lepel een beetje aan. Smeer met het kwastje de bovenkant in met het losgeklopt ei. Strooi er wat grove suiker, fijne suiker en eventueel een klein beetje kaneel overheen. Leg ze op een met water natgemaakte bakplaat. Zet ze 15 minuten in de oven van 200 graden C. Let tijdens het bakken op dat het niet te hard gaat (suiker brandt snel aan).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit 20 appel enveloppen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven