Ingrediënten

+ -
print

Voor de créme:

Voor het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Mok

Bereidingswijze

  1. Als eerst maak ik de Cremé (IT:
  2. Crema Pasticcera):
  3. Zeef de .
  4. Doe op het vuur een pannetje met de en het of citroenschil( niet alle gewoon halve mok ).
  5. Doe in een kom 6 eigelen, een snufje , de en de .
  6. Met een houten lepel goed mixen, voor een minuutje.
  7. En dan beetje bij beetje, doe je eerst de koude erbij en daarna rustig aan de warme .
  8. Als alle ingrediënten goed gemixt zijn, doe je het mengsel in een kom.
  9. Als je het mengsel goed geroerd hebt, doe je het weer terug in de pan die je hebt gebruikt om de op te warmen en zet je het op een lage vuur en dan blijf je roeren.
  10. Als het aanbrand dan mag je het weggooien dus blijf roeren!
  11. Het is eerst waterig maar zodra het begint te koken, wordt het echt een crème.
  12. Dan je niet meer dan 2 minuten roeren maar dan moet je echt met al je kracht roeren, in alle richtingen, als het maar niet aanbrand!
  13. Zodra het een mooie egale crème is geworden, mag je het van het vuur halen.
  14. En dan doe je het in een kom (liefst geen plastiek anders gaat ie die geur nemen).
  15. Pak dan met een vorkje een stukje en laat hem smelten over de crème, zodat er een klein velletje ontstaat op de crème.
  16. Je kan hem nog koud laten worden en dan gebruiken op de taart of voor wat je wilt!
  17. Taartdeeg (IT:
  18. Pasta Frolla):
  19. Ik kneed het altijd met de hand is toch makkelijker!
  20. Doe op de werktafel (die je door een zeef hebt gehaald) dan doe je in het midden, , en , zachte of gesmolten en de .
  21. Kneed alles snel tot je een best harde krijgt die mooi egaal is.
  22. Doe het in folie en vervolgens in de koelkast voor half uurtje.
  23. Smeer de bakblik met en , dan doe je het erin, in de voorverwarmde oven op 180 graden C.
  24. tot hij goudbruin is. .
  25. Als hij klaar is, kan je de creme op de taart doen en mooi decoreren, met gesmolten chocolade en/of fruit.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, deeg, bloem
  • suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, deeg, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
806 kcal
40%6448 kcal
Vetten
15 g.
22%120 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
21%32 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
15%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%272 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
22 g.
24%176 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taart alla Italiana
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Taart alla Italiana