Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in grove stukken zodat het geen puree wordt.
    iets kleiner snijden en afspoelen.
  2. Dan uitknijpen.
    Fruit in een pan de , , en .
    erbij doen.
    Wrijf de kipstukjes in met .
    Bak deze mee en haal ze er uit als ze krokant gebakken zijn.
    Laat de achter in de pan.
    Doe nu de ongekookte erbij met een theelepel en een kopje .
    Laat de aardappels even stomen met een deksel op de pan en zorg dat het niet aanbrandt.
    De halfgaar koken en dan de uitgelekte erbij doen.
    Roer de goed om en doe er nog een theelepel bij met zwarte naar smaak.
    Leg de er bovenop nadat u er een kerfje ingemaakt hebt om openbarsten te voorkomen.
    Laat dit nog 20 minuten zachtjes doorstoven, waarbij je regelmatig het deksel eraf moet halen en de stoofpot moet omscheppen.
  3. Als het geheel te droog wordt doe er dan een beetje bij.
    Pas op het laatst doe je er het gebakken stukjes kip doorheen.
    Garneer met de .
    Serveer de met rijst.
25
25
25

Variaties op Surinaamse zuurkool

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Surinaamse zuurkool
VariatieAantalGang
Surinaamse zuurkool1Rijstgerechten
Surinaamse zuurkoolschotel1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonpoeder, olie, sambal trassi
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonpoeder en sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal trassi
  • bouillonpoeder kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonpoeder en olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Surinaamse zuurkool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Inderdaad...heerlijk, maar alleen in de echte Surinaamse originele zuurkool recept, zit geen pigmentpittjes en trasie in.
13 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
239 kcal
11%956 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinaamse zuurkool
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • stoofschotels
  • Surinaamse zuurkool