Surinaamse Prut

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Tijdens bereiding:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Eerst een marinade maken van bovengenoemde ingredienten.
  2. Dan de in blokjes snijden van ongeveer 1 cm.
  3. Deze door de marinade roeren en laten intrekken (af en toe omroeren).
  4. Ongeveer 1 nacht laten staan.
  5. Bereiden:
  6. In een braadpan wat olie heet laten worden (wachten tot de damp eraf komt) en dan het vlees voorzichtig in de hete olie laten glijden en al roerend bruin laten worden.
  7. Ook de marinade erbij doen en het vlees gaar laten sudderen.
  8. Dit duurt ongeveer 10 tot 20 minuten.
  9. Ondertussen water opzetten met een beetje zout.
  10. Als het water kookt de verder bereiden zoals op de verpakking staat.
  11. Als het vlees gaar of bijna gaar is 2 blikken gepelde toevoegen bij het vlees en de roeren tot ze klein zijn.
  12. Nog 5 minuten laten sudderen.
  13. Vlak voor het opdienen, 3 eetlepels door de saus roeren, tot het geheel smeuïg is.
  14. De droge in een schaal doen en de saus apart bijgeven of de en saus direkt door elkaar doen en zo opdienen.
  15. Hierbij smaakt oa.
  16. lekker:
  17. Kroepoek, atjar tjampoer, augurk, boontjes, sla, gebakken ei en gefruite uitjes.
  18. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • sambal en pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
136 kcal
6%816 kcal
Vetten
6 g.
8%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%78 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinaamse Prut