Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zeeuwse bolussen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak van alle ingrediŽnten een dik beslag.
Laat dit een uur op een warme plek onder een vochtige doek rijzen.
Kneed daarna het deeg goed door op een met bloem bestoven ondergrond.
Rol kroketten van 2 cm dik en rol deze afzonderlijk uit tot lange slierten van 30 cm lang, waarvan de uiteinden iets dunner zijn.
Rol de repen door een mengsel van donkerbruine basterdsuiker en een beetje kaneel. Hou een uiteinde tussen duim en wijsvinger en draai er de deegsliert als een slakkenhuis omheen.
Druk het staartstuk er aan de onderkant stevig tegenaan.
Besmeer de bolussen lichtjes met boter en strooi er wat extra suiker op.
Laat nog een kwartiertje rusten, voordat u ze in 20 min. op 250 graden afbakt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zeeuwse bolussen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven