Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spakenburgse Pofkoek met stroop/botersaus recept
Spakenburgse Pofkoek met stroop/botersaus recept

Spakenburgse Pofkoek met stroop/botersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


De krenten en rozijnen 30 minuten wellen in lauw water.
In de tussentijd de oven voorverwarmen op 175 graden C.
Dan de melk met bakmeel en ei mengen, krenten en rozijnen toevoegen en goed mengen. Er moet een soort dikke roerbare massa zijn (eventueel water toevoegen).
De massa in een beboterde en daarna met paneermeel bestrooide tulbandvorm storten.
In de oven plaatsen en 52.5 minuten laten garen.
Controleer met een breinaald door in de pofkoek te steken (er mag geen plakkerig deeg aan blijven zitten).
De stroop saus:
Roer de melk, stroop, boter en de suiker in een steelpannetje met een garde en laat de saus langzaam warm worden. (niet laten koken).
Dit is een oud recept uit Spakenbrug.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spakenburgse pofkoek met stroop/botersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Spakenburgse Pofkoek met stroop/botersaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Ik kreeg net in mijn gedachten het woord pofkoek door. Kon het mij niet meer herinneren. Mijn moeder maakte het in een schoon stuk laken bijv. genaaid tot een zak en daar ging het mengsel in. Dit wer... Lees reactie
    Dean gaf dit recept op 3 februari 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven