Sate Babi  (varkensvlees)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in grote gelijke stukken van ca. 2 a 2,5 cm (uit één kilo komen ongeveer 24 satestokjes) en doe deze in een grote plastic zak.
  2. Voeg hier een toe de , , loas, , djahé, 1 kleine fijngesneden , en 4 (of meer) fijn gesneden teentjes .
  3. Besprenkel met naar smaak en (tegen aanbranden op rooster).
  4. Bind de plastic zak dicht en hussel de zak om zodat alles goed mengt. (met mengen in een plastic zak houdt je schone handen).
  5. Zet weg in de koelkast en laat die tussen 12 en 24 uur inwerken.
  6. Af en toe kan je de zak nog ommengen voor een goede verdeling van de kruiden.
  7. Na inwerktijd kan je de saté rijgen ca. 3 stukjes vlees op een stokje.
  8. Je eet saté natuurlijk met satésaus (zie recept) en verder met rijst en b.v.
  9. verse groeten en neem er een koel glas bier bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sate Babi (varkensvlees) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wat een heerlijk recept, de saté heeft nog nooit zo goed gesmaakt! Zeker voor herhaling vatbaar.
Gert 21 oktober 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
254 kcal
12%1016 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sate Babi  (varkensvlees)