Poulet a la Basquaise

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in 8 stukken.
  2. Pel en ontpit de .
  3. Snijd het vlees klein.
  4. Schil en en hak ze fijn.
  5. Leg de onder de grill totdat het vel zwart wordt.
  6. Houd ze dan onder de koude kraan en pel ze.
  7. Snijd ze doormidden, haal er de pitjes uit en snijd ze in reepjes.
  8. Smelt de in een pan, geef en over de en als de heet is, bak dan de stukken in de bruin aan alle kanten.
  9. Snijd de in kleine blokjes.
  10. Voeg ze bij de evenals de sjalot.
  11. Laat bruin bakken, haal daarna alles uit de pan en houd het warm.
  12. Doe in de braadboter de reepjes paprika en laat deze tien minuten bakken.
  13. Schil ondertussen de knoflook en hak ze fijn.
  14. Haal de paprika weg en leg ze bij de .
  15. Doe dan de in de pan en laat die kleur krijgen.
  16. Voeg dan het bouquet garni toe, de knoflook en de en laat 10 minuten bakken.
  17. Leg er dan de stukken in terug, de en de .
  18. Doe het deksel op de pan en laat nog 30 minuten sudderen.
  19. Leg de stukken dan in een voorverwarmde schaal, leg het garnituur er omheen en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Poulet a la Basquaise heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Waaaauw,wat een heelijk recept. Ik heb de kip wel heel gelaten en wel langer laten stoven.Paar keer een scheutje kippebouillon bijgedaan zodat de kip lekker gaar kon worden. Heeeeeeeeeeerlijk! Gr.... Lees reactie
meeuw405 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
129 kcal
6%516 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Poulet a la Basquaise