Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oranjekoek recept
Oranjekoek recept

Oranjekoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet de bakplaat in, bekleed deze met bakpapier en vet dit ook in. Vouw een rand van 3 cm om en zet de hoekjes in de rand met paperclips vast. Snijd de boter klein in een royale kom. Voeg alle ingrediŽnten toe en kneed deze tot een soepel deeg. Rol de helft van het deeg uit tot een rechte lap met een dikte van een halve cm en ter grootte van de bakplaat. Leg de lap op de bakplaat. Verdeel de losgeroerde amandelspijs er overheen. Rol de rest van het deeg op dezelfde manier uit en leg deze lap over de spijs heen. Druk de randen aan. Bak de koek in het midden van een voorwerwarmde oven van 160 graden C. in circa 50 minuten gaar en bruin. Laat de koek afkoelen. Maak intussen het glazuur door de basterdsuiker met het bessensap tot een glanzende massa te roeren. Strijk het glazuur met een mes over de koek. Laat het glazuur circa 60 minuten drogen. Snijd de koek in repen en neem deze van de bakplaat. Eventueel garneren met toefjes stijfgeklopte slagroom.

Allergenen Informatie

Voor dit oranjekoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven