Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oma’s poffert recept
Oma’s poffert recept

Oma’s poffert


Ingrediënten


45

Bereidingswijze


Bakmeel met eieren, zout en lauwe melk aanmengen tot een ietwat lopend beslag.
Rozijnen erdoor roeren; hoeveelheid naar smaak.
De bodem van een vleespan (met een dikke ronde bodem) bekleden met 2 a 3 laagjes katenspek (broodbeleg). Deeg erop, deksel erop en op een laag pitje zetten.
Na ongeveer een halfuur - 3 kwartier, in elk geval moet de bovenkant van de poffert droog zijn, omdraaien met behulp van een groot bord. Hierna de andere kant ook nog een klein kwartiertje laten bruinen.

De poffert in punten snijden en verdelen over de borden. Dan in blokjes (net als brood) snijden.
Poffert eet je met gesmolten boter (of spekvet) met basterdsuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit oma’s poffert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven