Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsvlees met aubergines (Patlican Kebabi) recept
Lamsvlees met aubergines (Patlican Kebabi) recept

Lamsvlees met aubergines (Patlican Kebabi)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes. Schil de aubergines, snijd ze in plakken en zet ze met zout bestrooid weg. Pel de uien en snijd ze grof, pel de tomaten en laat ze heel. Verhit de helft van de boter in een flinke braadpan en fruit er de uien in. Voeg het vlees toe en bak dit onder geregeld omscheppen aan alle kanten bruin. Voeg dan op laag vuur de tomaten, het paprikapoeder, de peterselie, zout en peper toe en laat dit alles in een dichte pan heel zachtjes stoven. Spoel de gesneden aubergines onder de koude kraan schoon, dep ze droog en bak ze in de resterende boter aan weerskanten bruin. Leg ze daarna voorzichtig bovenin de stoofpan, giet nog een scheutje kokend water bij en laat het geheel een uur zachtjes stoven. Roer vooral niet in de pan, maar schud af en toe, zodat de aubergines heel bovenop blijven liggen. Geef er pilav (rijst) of yoghurt bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lamsvlees met aubergines (patlican kebabi) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven