Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijn in het zuur recept
Konijn in het zuur recept

Konijn in het zuur


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de stukken konijn in met zout en peper. Maak de groenten schoon en snijd deze in stukken. Leg de helft van de groenten in een kom. Leg de stukken konijn erop en leg daarop de andere helft van de groenten. Voeg de kruiden toe. Meng de azijn en het water door elkaar en giet dit mengsel in de kom. Dek de kom af en zet deze op een koele plaats. Laat het konijn 2 dagen marineren. Keer de stukken zo af en toe. Haal het konijn uit de marinade en dep het droog. Bak de stukken konijn in de boter aan alle kanten bruin. Schil en snipper de sjalotjes en bak deze even mee. Giet de marinade met de groenten en de kruiden in de pan. Leg een deksel op de pan en stoof het konijn zeker 1,5 uur. Haal het konijn uit de pan en leg het op een schaal. Zeef het stoofvocht en bind dat iets bij met wat aangemaakte ma´zena. Giet een deel van de saus over het konijn en geef de rest apart erbij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit konijn in het zuur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven