Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kombucha recept
Kombucha recept

Kombucha


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kook 2 liter thee met 150 gram suiker (5 min koken). Laat deze afkoelen tot 20 graden, zeef de thee bladeren eruit (als het te heet is zal de zwam sterven) Doe de afgekoelde thee in het glas Doe het flesje van de sterke kombucha bij de zoete thee (dit zuur beschermd de zwam tegen schimmels) Doe de zwam in het mengsel en wacht tot alles zuur is. Als het klaar is (naar smaak laten staan) haalt u 1,5 liter eruit en laat een liter met de zwam in het glas dan kan u er weer twee liter afgekoelde zoete thee bij doen en zo langzaam vermeerderen. De zwam hoeft niet aangeraakt worden. Wat ook een goede manier is er per dag uithalen wat u nodig heeft en weer met zoete thee aanvullen dan blijft de zwam doorwerken. Wel wat bewerkelijker maar minder kans dat u schimmel krijgt. Altijd de zuurgraad in de gaten blijven houden. Wat zuur is kan niet schimmelen. Als u het te zuur vindt, kan het goed verdunt worden met 7 up of thee of wat je maar lekker vind.

Allergenen Informatie

Voor dit kombucha recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven