Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karamel recept
Karamel recept

Karamel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Melk, room en suiker in een pan doen en verwarmen onder konstant roeren.
Het geheel zo lang laten koken tot het dik wordt en een licht bruine kleur krijgt.
Dan de poedersuiker erdoorheen roeren.

Zorg dat het bakblik koud is en het bakpapier erin zit, zodra je de poedersuiker door het geheel geroerd hebt moet je het namelijk in het bakblik gieten en even een paar keer goed met het bakblik slaan zodat de luchtbellen verdwijnen.

Dan moet je wachten tot het koud geworden is, je neemt dan het bakpapier en tilt zo het geheel uit het bakblik op de aanrecht of op een plank en met een scherp mes kun je het in stukjes snijden.

Serveersuggesties

je kunt er ook heel fijn gehakte noten doorheen doen om notenkaramel te krijgen.

Allergenen Informatie

Voor dit karamel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven