Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Engelse Lamsbout (Gigot d' Agneau l'Anglaise) recept
Engelse Lamsbout (Gigot d' Agneau l'Anglaise) recept

Engelse Lamsbout (Gigot d' Agneau l'Anglaise)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vraag aan de slager de bout op te maken. Schil de knoflook en snijd hem in de lengte in vieren. Steek de stukjes knoflook met behulp van een puntig mes in het vlees. Steek hier ook de kruidnagels in. Neem een grote doek. Smeer deze in met de boter. Strooi hier rijkelijk bloem over. Draai de lamsbout geheel in deze doek. Bind het doek dicht met een paar touwtjes. Schil de meiraapjes en doe ook deze in een doek. Bind ook deze dicht. Doe drie liter water in een pan met een theelepel zout. Leg de beide pakketten hierin en ook het bouquet garni. Breng het langzaam aan de kook. Laat het vanaf dit moment anderhalf uur zachtjes koken. Haal dan de pan van het vuur en zeef een glas van het vocht door een doek. Haal de meiraapjes uit de doek, wrijf ze door een zeef en geef bij de ontstane puree een of twee eetlepels gezeefd vocht. Doe de puree in een pannetje en verwarm dit zachtjes. Laat het niet koken. De substantie moet als van een dikke saus zijn. Voeg eventueel nog wat gezeefd vocht toe. Laat de lamsbout in zijn doek uitlekken. Haal de puree van het vuur en werk er de room door. Open het doek van de lamsbout en snijd het vlees in tien niet te dunne plakken. Leg deze op een voorverwarmde schaal, dresseer de puree er omheen en serveer.

Allergenen Informatie

Voor dit engelse lamsbout (gigot d' agneau l'anglaise) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven