Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brooddeegbollen (Semmelknödel) recept
Brooddeegbollen (Semmelknödel) recept

Brooddeegbollen (Semmelknödel)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Een halve ui kleinsnijden.
Peterselie spoelen, droogzwieren en fijnsnijden.
Snijd de broodjes in fijne schijven of blokjes en leg ze in een schotel.
De melk lichtjes koken, over de stukjes brood gieten, door elkaar mengen, afdekken en 30 minuten laten trekken.
Boter smelten, de uien en peterselie gaarstoven en bij de broodjes voegen.
Het ei toevoegen en er 10 a 20 gram bloem doorheen kneden.
Als het deeg te kleverig is, nog wat bloem toevoegen.
Voeg peper, zout en muskaat toe en kneed opnieuw stevig door.
Vorm nu met je handen gelijk grote bollen. Maak je handen na iedere bol weer nat.
Laat water koken in een grote kookpan. Draai de temperatuur lager zodat het water enkel nog ziedt.
Voeg de bollen in het water en 20 minuten laten trekken.
Zodra de bollen beginnen te drijven zijn ze klaar.
Haal ze uit de pan met een schep en laat ze goed afdruipen.

Serveersuggesties

Brooddeegbollen passen bijzonder goed als vervanger voor aardappelen bij varkens- of ander hartig gebraad.

Allergenen Informatie

Voor dit brooddeegbollen (semmelknödel) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven