Stracciatella panna cotta met kersen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Week een dag van te voren de in koud water.
    Breng de , de en 75 gram aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur.
  2. Knijp de uit en los hem op in de .
  3. laat afkoelen en zet 35-35 minuten in de koelkast tot het begint op te stijven.
    Hak de chocolade fijn en roer hem door het slagroommengsel.
    Schenk het slagroommengsel in een met koud water omgespoelde kom (ca. 600 ml inhoud.
  4. Zet 6 uur in de koelkast.
    Laat de volgende dag de uitlekken en vang het vocht op (ca. 250 ml).
  5. Breng de , het kersensap, 2 eetlepels , de en het aan de kook.
  6. Kook 8-10 minuten op laag vuur.
  7. Roer de maïzena glad met 1 eetlepel water.
  8. Bind de met de maïzena.
  9. Laat eventueel afkoelen.
    Stort de panna-cotta en snijd hem in gelijke stukken.
  10. Dien op met de warme of koude .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
263 kcal
13%1052 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stracciatella panna cotta met kersen