Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi dit met .
Bak de kip bijna gaar in wat olie en zet dit aan de kant.
Dan de ’s in lange dunne reepjes snijden en deze reepjes even halveren, de ui(1 stuk) snipperen.
Gooi eventueel nog een beetje olie bij in je pan en doe dan de ui(1 stuk), paprika(1 stuk)(1 stuk), krieltjes(1 zak) en rozemarijn(1 theelepel) in de pan, op laag vuur.
Roer dit af en toe door, vergeet niet na het roeren elke keer de deksel op de pan te doen, je aardappels moeten niet bakken.
In een minuut of 10 moet dit wel klaar zijn.
Vervolgens is het tijd de bouillon(1 mok) in de pan te doen.
Even roeren en dan het deksel er weer op, 5 minuten later mag je weer even kijken.
Je hoeft overigens geen bouillon(1 mok) van poeder te gebruiken, wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat je een krachtige bouillon(1 mok) gebruikt.
Ongeduldig genoeg geweest, nu de demi crème fraîche en kip erbij, goed roeren en de laatste keer (echt waar) 5 minuutjes het deksel op de pan doen.
De geur die nu je keuken vult is al goddelijk en geeft je een warm gevoel (bij ons thuis is het de strijd of de afzuigkap aan moet.
Ik houd van de geur van eten in de huiskamer en keuken, (anderen niet, jammer is dat!)
Dan is nu de tijd aangebroken de blij verraste gezichten van je disgenoten te zien.
Op zich heeft dit gerecht niks extra nodig, want alles zit in de pan, maar mocht je toch wat extra willen, wat brood om de saus mee op te slurpen (vergeet niet:
brood is slechts de drager van lekkers) is zeker niet vreemd!.
Eet smakelijk en neem het me niet kwalijk als je morgen meer van deze heerlijkheid wilt!
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
bouillon en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Stoofschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Prima recept. Ik heb een grote gietijzeren pan gebruikt. Drie kleuren paprika's maakt het fleurig. Ik gebruikte een grote mok bouillon, dat had wat minder gemogen want dit maakte de boel behoorlijk na... Lees reactie
Louis 19 juli 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.