Stoofpotje met zoete aardappel, witte wijn en prei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd ze in partjes.
  2. Pers de knoflook.
  3. Snijd de in ringen.
  4. Schil de en snijd ze in blokjes.
  5. Meng in een diep bord de met en wentel het vlees erdoor.
  6. Verhit 1,5 eetlepel in een braadpan.
  7. Bak het vlees rondom bruin en neem het uit de pan.
  8. Voeg de rest van de toe aan het achter gebleven bakvet en fruit de ui met knoflook en .
  9. Voeg al roerend het vlees toe met de mosterd, bouillon, , en .
  10. Breng het geheel aan de kook.
  11. Laat het gerecht afgedekt 1,5 uur op laag vuur sudderen.
  12. Voeg de aardappelblokjes toe en laat het 20 minuten afgedekt mee garen.
  13. Verwijder de pijpkaneel en breng het gerecht op smaak met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • kruidenbouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillon en wijn
  • boter en kruidenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in franse mosterd en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Stoofpotje met zoete aardappel, witte wijn en prei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Volgens mij klopt er iets niet met de opgegeven tijd, maar lijkt wel erg lekker, zal het zeker een keer gaan maken.
Jansen 5 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
233 kcal
11%932 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
16%164 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofpotje met zoete aardappel, witte wijn en prei