Stoofpot met rundvlees en rode wijn

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Wentel het door de tot het gelijkmatig bedekt is.
  2. Schud het overtolige er af) Verhit de in een grote pan op een hoog vuur, bak het vlees in drie porties en bak elke portie 3 minuten.
  3. Totdat het vlees goed bruin is, voeg indien nodig toe.
  4. Haal het vlees uit de pan.
  5. Doe de in de pan en bak 2 minuten, of dat het bruin is.
  6. Haal het uit de pan en doe bij de .
  7. Voeg de toe en de en laat alles 5 minuten bakken of tot de ui bruin is, zorg ervoor dat het niet aanbrand.
  8. Schep dan alles in een grote kom.
  9. Giet vervolgens in dezelfde pan de rode en schraap het aanbaksel met een houten pollepel los dan de bodem.
  10. Roer de en de bouillon er door.
  11. Doe het bouquet garni, , en eventueel het vleesnat weer in de pan.
  12. Breng alles aan de kook en draai het vuur laag en laat de stoofschotel minstens 45 minuten sudderen.
  13. Voeg dan de lenteui en de weer toe en laat alles dan nog 1 uur koken of tot het vlees heel mals is. (zoek het hoogste sudderpunt op zodat het net niet kookt) en de saus lekker glanst.
  14. Serveer met gestoomde aardappels of een pittige aardappelpuree.
  15. Opmerking:
  16. deze stoofschotel moet wel lang op het vuur staan ,maar vergt weinig voorbereiding en het resultaat is altijd erg lekker.
  17. Men kan ook de aardappelen vervangen voor een lichte rijst of pasta.
  18. Een lekkere hierbij is een rose.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Stoofpot met rundvlees en rode wijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Een topper dit recept! Ik heb er nog 2 eetlepels appelstroop aan toegevoegd en een eetlepel sterk geconcentreerde wildfond.
Nella 18 december 2013
Was heerlijk!
Fia Smeets 14 februari 2013
Heerlijk, heb er alleen nog winterwortel bij in gedaan en fond i.p.v. bouillon.
Camille 10 oktober 2012
Zeker de moeite waard om uit te proberen.
Johanna 2 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
252 kcal
12%1008 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofpot met rundvlees en rode wijn