Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. De peren rondom voorzichtg dun schillen, zodat het steeltje blijft zitten.
  2. Het bessensap met 2,5 deciliter water, het citroenschilletje, de en de aan de kook brengen en de peren erin leggen.
  3. Als het vocht weer kookt het vuur op zijn laagst draaien en het deksel op de pan plaatsen.
  4. De peren ongeveer 4 uur rood en gaar stoven.
  5. De peren af en toe omscheppen.
  6. worden pas echt rood als ze lang gestoofd zijn.
  7. Het vocht met de losgeroerde binden.
25
25
25

Variaties op Stoofpeertjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Stoofpeertjes
VariatieAantalGang
Stoofpeertjes11Bijgerechten
Stoofpeertjes met spitskool1Groentegerechten
Stoofpeertjes in deeg1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Stoofpeertjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Erg lekker duurt wel lang, maar het is de moeite meer dan waard. Dankjewel voor je lekkere recept! Heb je nog meer recepten voor taarten ofzo met marsepien?
Yael 4 januari 2012
Fijn dit recept, vooral voor patiënten., die intolerant voor gluten zijn. Dank ervoor.
Annie 19 december 2011
Ik maak nog stoofpeertjes met een heel oud recept van mijn overgrootmoeder! Dat doe ik met 2 flesjes rode bessensap/ en 2 flesjes bosbessen sap, aan vullen met 2x2 flesjes water(gebruik een bessesapfl... Lees reactie
Ria Majoor 10 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
64 kcal
3%256 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofpeertjes
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • stoofschotels
  • Stoofpeertjes