Stol

Ingrediënten

+ -
print

Om te bestrijken:

Om te bestuiven:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. (4 dagen van te voren maken) Oven voor verwarmen.
  2. en in warm water zetten.
  3. In een grote schaal,(ik gebruik grote sla bak) de en in doen.
  4. In het midden een kuiltje maken.
  5. Hier in de , vanillesuiker, , en smaakjes doen en even goed mengen.
  6. Hierop de en in stukjes gesneden , hierop de goed uitgelekte en , en en sinaassnippers.
  7. Alles luchtig mengen en in ingevette bakblik.
  8. In oven van 200 graden C.
  9. ongeveer 60 minuten De stol na het bakken voorzichtig op aluminium folie leggen, met de gesmolten rijkelijk bestrijken, de gezeefde er over.
  10. Daarna goed in pakken met aluminiumfolie, terug in bakblik en op een koele plaats leggen(niet in koelkast) Deze stol moet je zeker 4 tot 5 dagen van te voren maken, dan smaakt hij het lekkerst en makkelijk voor de feestdagen.
25
25
25

Variaties op Stol

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Stol
VariatieAantalGang
Pistoletjes met gehakt1Lunchgerechten
Texaanse sinaasappelstol1
Volkorenpistoletjes met ham en mierikswortel1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanille suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, kwark, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kwark, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, vanille suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
896 kcal
44%7168 kcal
Vetten
40 g.
57%320 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
106 g.
41%848 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stol